26 Aralık 2006: Kukla Evi Atölye Sahnesi, çocuklarımıza unutulmaz bir gün yaşattı
24 Aralık 2006 tarihinde, Uluslararası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği (UNIMA) Türkiye Milli Merkezince gerçekleştirilen “Karagöz Günleri”Ankara’da düzenlenen törenle başladı. UNIMA Türkiye Milli Merkezi Başkanı Mevlüt Özhan, Ekin Tiyatrosundaki açılış töreninde yaptığı konuşmada, geleneksel sanatların yaşatılmasının önemine değindi.
UNIMA Milli Merkezi olarak “Karagöz Günlerini” imkansızlıklar içinde düzenlediklerini belirten Özhan, Kültür ve Turizm Bakanlığının kendilerine verdiği desteğe de teşekkür etti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Muttalip Görgülü de Bakanlık olarak geleneksel sanatların yaşatılmasına yönelik projeleri büyük bir mutlulukla desteklediklerini söyledi. Karagöz ve Hacivat’ın geleneksel sanatların en önemli karakterlerinden olduğunu vurgulayan Görgülü, bakanlık arşivlerinde bulunan Karagöz ve Hacivat tasvirlerinin onarıldığını ve bu alanda gerçekleştirilecek etkinliklerde kullanılmaya hazır hale getirildiğini bildirdi.
UNIMA Türkiye Milli Merkezi Başkanlığı, “Karagöz Günleri” etkinlikleri çerçevesinde, çok yararlı bir etkinliğe daha imza atarak “Kukla Evi Atölye Sahnesi” sanatçılarının, zihinsel yetersiz çocuklarımıza bir gösteri yapmalarını ve onların tertemiz kalplerinin Karagöz-Hacivat ve kuklaların sevgisi ile dolmasına önayak oldu.
Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Kukla Evi Atölye Sahnesi, bütün yaşamları boyu genç kalacak yürekleri ve amatör ruhu olan sanatçıların kurduğu bir tiyatro. Amaçları, bugünümüzün sevinci, geleceğin umudu olan çocuklarımıza neşeli ve mutlu saatler yaşatırken, bir yandan da onların dünyasını zenginleştirmek ve geliştirmek. Böylesine duyarlı ve sevgiyle dopdolu yüreklerin zihinsel yetersiz çocukları unutmasına olanak var mı?
Unutmadılar… 26 Aralık 2006 Salı günü Kukla Evi Atölye Sahnesi’nin başarılı sanatçıları Korhan Tuçdan ve Hakan Örge Vakıf Genel Merkezinde çocuklarımıza unutulmaz bir gün yaşattılar.
Genç sanatçılar önce Karagöz- Hacivat kostümleri ile çok başarılı bir Karagöz oyunu sergilediler. Türk tarihinin ve kültürünün çok önemli bu iki tiplemesini, hayal oyunu olarak değil de, kendilerinin kostümlü oynamaları ise, bizim özel çocuklarımızın algılamasına ve Karagöz ile Hacivat’ı daha çabuk tanıyıp sevmelerine yardımcı oldu.
Karagöz-Hacivat gösterisinin ardından sanatçılarımız çok başarılı bir kukla oyunu sergilediler. Çocuklarımız öylesine coştular ki, hepsi ayağa kalkıp sevimli kuklalarla birlikte el çırptılar, dans ettiler ve doyasıya eğlendiler.
Çocuklarımıza, Bayram ve Yılbaşı öncesinde, böylesine mutlu bir günü bağışlayan UNIMA Türkiye Milli Merkezi Başkanı Mevlüt Özhan’a ve Kukla Evi Atölye Sahnesi sanatçılarına, bütün kalbimizle teşekkür ediyoruz.